Buitenruimte

Wij beschikken over twee, geheel omheinde, tuinen.
De kinderen van de BSO spelen in de grote tuin, de andere tuin is ingericht voor de dreumes en peuter.

De buitenruimtes met bomen en struiken geven de kinderen veel ontdekking- en spelmogelijkheden en seizoenservaringen. Er is van alles te vinden, van gevallen bladeren in de herfst tot takken en stenen. De gevonden voorwerpen gaan mee naar binnen om mee te knutselen of de kinderen willen ze meenemen naar huis.

Beide tuinen hebben ook een groot grasveld met slingerende paden waarop je goed rond kunt rijden op een (loop)fiets of traptractor.

In de peutertuin is een heuvel met tunnel, een houten huisje, balanceertouw, doolhofje en struiken waarachter je kunt verstoppen.
Aan de grote picknicktafel onder de hooimijt gaan we bij mooi weer onze boterham eten of we picknicken op het kleed in het gras.

In de grote tuin staat een stellage met klimtouwen, ligt een hele dikke boomstam en tractorbanden om op te klimmen, kun je kunstjes doen aan de rekstok of gewoon samen kletsen op het “ZAAI-hekje”. En er is genoeg ruimte om te voetballen en tenten te bouwen met kleden.

Beide tuinen hebben een zandbak waarin de kinderen het hele jaar spelen, in de winter voelt het zand toch anders dan in de zomer! En als je met water en zand modder gaat maken op een warme, zomerse dag, voelt het weer anders, vooral als je het op je hele lijf mag smeren.

Vanuit de grote tuin kunnen we in de ren van de konijnen, sommige kinderen vinden het heerlijk om een tijdje bij ze te zitten en ze te verzorgen.
De tuinen grenzen aan de weilanden van de boerderij waarin de koeien kunnen lopen of waar een tractor het land bewerkt. Leuk om gewoon naar te kijken.

De ruimte, de omgeving, de zon, de wolken, de wind, de vogels, zorgen voor rust, spanning en ontspanning.