Binnenruimtes

De “oude” boerderij is in zijn geheel verbouwd voor de Kinderopvang.

Door de oude elementen te behouden is er een huiselijke sfeer ontstaan. De aankleding hebben we bewust sober gehouden zodat het rust uitstraalt.
In het voorhuis beneden hebben we twee ruimtes, voor de babygroep en de peutergroep. Boven spelen de BSO-kinderen en in het achterhuis is een grote speelruimte voor alle leeftijden.
De inrichting van de ruimtes en het spelmateriaal sluit aan bij de behoefte van de kinderen.

De babygroep is kleiner dan de peutergroep, dit geeft geborgenheid en veiligheid. We hebben twee hoge boxen en een wiebelstoel waarin de baby dit gevoel nog beter kan ervaren. Maar de kinderen gaan ook op ontdekking door de hele ruimte, verstoppen zich onder de box, pakken het keukentje in en uit, vinden onderweg speelgoed zoals auto’s, stapelbekers, poppen, blokken.
Aan de grote tafel wordt gezamenlijk gegeten en gedronken.

De peutergroep heeft verschillende hoeken; een blokkenhoek, een poppenhoek met keukentje, een leeshoek met bank, een mat om op te springen en te rollen. En dan is er nog genoeg ruimte over voor de treinbaan, het constructiemateriaal, de verkleedkleren en het fantasiespel.
Aan de grote tafel gaan we samen eten en drinken, maar ook knutselen, tekenen, puzzelen, kleien of gewoon even zitten, uitrusten.

De baby- en peutergroep hebben een gezamenlijke ruimte waar de commodes en kindertoiletten zijn.
Beide groepen hebben slaapkamers met meerdere bedden en de allerkleinsten kunnen lekker buiten, in een speciaal bed, slapen.

De bovenverdieping is voor de schoolgaande kinderen. Ook hier zijn hoeken gemaakt voor de (kapla) blokken, de boerderij met tractoren, de poppen, de winkel. Er ligt een groot kussen om op te chillen of om juist op te ravotten.
De kinderen kunnen ook een potje tafelvoetbal of biljart doen of gaan schilderen op de grote schildersezel. Mogelijkheden genoeg.
Aan de tafel wordt gegeten, gedronken, geknutseld, gefröbeld, gekletst, geschminkt.

Zowel de beneden als de bovenverdieping hebben een compleet ingerichte keuken waar we kunnen koken en bakken.

De dreumesgroep bevindt zich in het achterhuis, waar de kinderen met blokken, keukentje en diverse speelmaterialen kunnen spelen. Er is een houten kruiptunnel aanwezig voor de dreumesen.      Vanuit de groep is er zicht op de koeien in de stal. Via het raam in de verschoonruimte heb je een kijkje door de hele koeienstal.

Een andere ruimte in het achterhuis dient als speelruimte/gymzaal . In deze ruim en hoog opgezette ruimte kunnen de kinderen heerlijk spelen.                                                                                               Rennen, springen, dansen , spelen met een bal of vallen op de dikke mat.