Boerderij

De boerderij geeft ons vele extra mogelijkheden voor activiteiten.
Samen het erf op om de kalfjes te aaien, kijken hoe de koeien gemolken worden door de melkrobot en de “mamakoeien” voeren. De kruiwagens en harken staan al klaar en met de overall en laarzen aan, hoef je niet bang te zijn om vies te worden. Alleen het hooi achter je shirt kan wel kriebelen als we hierin gaan klimmen en rollen.
Als een koe een kalfje krijgt, gaan we met de kinderen kijken.

De werkzaamheden op de boerderij geven de kinderen ook veel spel- en ontdekkingsmomenten.
Als de boer het gras heeft gemaaid, kunnen we in de wei hiermee spelen. Als het gras droog is en ingekuild wordt, gaan we op veilige afstand kijken en als de boer ons toestemming geeft, mogen we boven op de kuil klimmen, spelen en gooien met het gedroogde gras.
Het weiland voor de Kwieke Kievit is de ideale plek om te vliegeren of om in de winter met een slee van een sneeuwbult te glijden, speciaal voor ons gemaakt.
Herwin, de boer, maakt voor ons ook ieder jaar een doolhof in het maïs.

Naast het erf is er ook nog de omgeving waar we gebruik van maken. De grote kinderen gaan vissen in de sloot of we struinen naar ons bos.
In dit bos is een heuvel met glijbaan, kun je klimmen en balanceren op boomstammen, verstoppen in een band of schuilhut en wat dacht je van een eigen hut bouwen?

En als we nog verder van huis willen, pakken we de bakfiets en gaan we naar de bibliotheek, het Rommelgebergte, de supermarkt in ons dorp, de tuinier of gewoon ergens picknicken.